SEOMining SEOMining


GA Interview Questions  «Prev  Next»

Enable auto-tagging in Adwords

  1. How do you enable auto-tagging in Adwords?
    Answer:
    To enable autotagging, select "Account Preferences" under "My Account". Make sure that the Tracking option reads "yes". If it says "no", click the edit link, check the box for "Destination URL Autotagging", and click "Save Changes". When linking your AdWords account to Analytics for the first time, you will be prompted to automatically select "Destination URL Autotagging" and "Cost Data Import".
    If you want to change your autotagging settings later, you can do so by editing your AdWords account preferences
  2. How do you view "Cost Data" in Adwords?
    Answer:
    This is how you go about viewing "Cost Data" in Adwords.
    1. Log into your Adwords Account
    2. Under Reporting and Tools select Google Analytics
    3. Select "Edit Profile"
  3. How do I import cost data into Analytics account?
    Answer:
    To import cost data from an AdWords account into your Analytics account, you must first link the AdWords and Analytics accounts together. Once the accounts are linked and the cost data is imported, the data will be applied to all the profiles associated with your linked Analytics account. Analytics Administrators can edit these cost data settings at any time from either their standalone Analytics account or through the Google Analytics page from the Reporting tab in the linked AdWords account (given that they also haven Administrative access to AdWords).
  4. Google Adwords automatically filters invalid clicks from your reports.
    Answer:
    Google Analytics will still report the visits.
  5. What must be enabled so that visits are registered as CPC within Analytics?
    Answer:
    Autotagging must be enabled.
  6. Autotagging is more efficient than manual tagging. Why?
    Answer:
    Because all of the features that are built into Adwords are automatically populated.
  7. When should you use utm_content when manual tagging url?
    Answer:
    You can use utm_content to differentiate links so you can tell which conversion is more effective.
  8. On the extreme right hand side, there exist 5 views. What is the pivoting feature in Google Analytics? How do I use it?
    Answer:
    In Analytics, you can rearrange the information in the table for certain reports by pivoting your data on a second dimension.
    This multi-dimensional view lets you compare groups of data against each other and detect trends that you might not have otherwise spotted. Pivoting will only work if you have more than two dimensions you want to see data for, otherwise you have nothing to pivot. For example, let's say you want to know the bounce rate and pageviews for each keyword, and then compare that data against each page in your website. Here is how you would set up a pivot table for these conditions within a Page Title report. Click on "Content by Title" below "Title"
    1. Click the Pivot icon next to 'Views.' The selected icon should look like this:
    2. After you've clicked the Pivot icon, you should see three pull-down menus appear beneath the scorecards.
    3. The first pull-down menu has a 'Pivot by' label next to it. Select the dimension 'keyword' to pivot your Page Title report by.
      Remember, this drop down is immediately to the right of the words "Page Title".
    4. To the right of your report, you'll see two additional pull-down menus. These contain the metrics that will be displayed for your pivoted dimension. Select the metrics 'bounce rate' and 'pageviews' so that they appear beneath each keyword in the table. You should have the following drop downs selected going from left to right. 1) keyword 2) Bounce Rate 3) Page Views
  9. What does the Reverse Goal Path report show under Goals?
    Answer:
    It lists the navigation paths that visitors took to arrive at a goal page and shows you the number of conversions that resulted from each path.
  10. In what other ways can the Reverse Goal Path report be used?
    Answer:
    It will help you identify funnels that you had not considered before and can give you great ideas for designing a more effective site.